Thursday, January 29, 2015

Wajib Daftar Syarikat Untuk Jadi Pengedar Tudung Naelofar?

Menutup aurat itu memang dah menjadi kewajipan untuk umat islam baik lelaki mahupun wanita.

Di pasaran sekarang ini, lihat perniagaan berkaitan dengan busana muslimah terutama hijab atau pun tudung kian bertambah dengan pelbagai jenama.


Wajib Daftar Syarikat Untuk Jadi Pengedar Tudung Naelofar?, info, terkini, sensasi, gossip, hiburan, berita,

Termasuklah golongan artis dan selebriti mengambil peluang ini menceburi bidang keusahawanan untuk menambahkan pendapatan.

Namun,  menerima aduan bukan rungutan yang mengatakan untuk menjadi pengedar tudung popular iaitu Naelofar  diwajibkan mendaftar dengan Suruhjaya Syarikat Malaysia (SSM).

Kalau ianya benar maka ia perlu dilihat dari segi positif dan negatif. Di aspek positif ia menggalakkan lagi peniaga melayu menjadi usahawan berjaya,  bukan hanya fokus kepada jenama Naelofar malah pendaftar syarikat boleh mempelbagaikan lagi jenis perniagaannya.

Di aspek negatif pula, kemungkinan pengedar tudung Naelofar itu daripada golongan yang ingin mencuba untuk menjadi peniaga, kalau berjaya akan diteruskan sekiranya gagal maka ia berhenti setakat itu sahaja.

Kebanyakkan permulaan peniaga tudung ini lebih menjurus menjual  produk  kepada rakan-rakan sepejabat, jiran tetangga, mahupun individu yang berminat.

Sekiranya perlu mendaftar dengan SSM hanya untuk menjual tudung jenama Naelofar, ia boleh timbul rasa kurang minat dan sangsi serta membataskan semangat mereka.

Jadi, kepastiaan untuk persoalan  itu hanya Neelofa sahaja yang boleh jelaskan, diharapkan kepada peminat jangan patah semangat nak jadi peniaga kerana cabang perniagaan itu amat meluas.

Sumber : murai.com.my